Kosten

Een veelgestelde vraag is ´wat kost een uitvaart?’

Ik sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek over de kosten die komen kijken bij het vormgeven van een uitvaart. Ook als u of uw dierbare verzekerd is, wil ik u graag goed informeren over de mogelijkheden. Mijn ervaring is dat de kosten voor een uitvaart gemiddeld tussen de 6000 en 9000 euro liggen. Dit bedrag is sterk afhankelijk van persoonlijke wensen en de keuzes die daarin gemaakt worden. De kosten kunnen op die manier hoger, maar ook lager zijn. 

 

Na het eerste gesprek ontvangt u van mij zo snel mogelijk een voorlopige kostenopgave. Zo krijgt u een eerste inzicht in de te verwachten kosten. U kunt uw wensen hierna nog aanpassen. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke factuur.

 

Ik heb geen prijsafspraken met locaties of andere partners waar ik mee samenwerk; alle diensten zijn op maat gemaakt en worden één op één aan u doorberekend. Zo blijven de kosten voor u transparant en overzichtelijk. U ontvangt na de uitvaart één factuur van mij waarop alle uiteindelijke kosten inzichtelijk zijn. Desgewenst kan ik u inzicht geven in de inkoopfacturen.  

 

Verzekerd?

Ook wanneer u verzekerd bent, kunt u kiezen voor een andere uitvaartonderneming. Vaak is er een geldpolis of een naturapolis. Bij de geldpolis krijgt u het verzekerde bedrag uitgekeerd, bij de naturapolis krijgt u een vast bedrag voor de niet gebruikte diensten uitgekeerd met eventueel nog een aanvulling van een vrij besteedbaar bedrag als dat in de polis zit. Hiermee kunt u gedeeltelijk de uitvaart laten verzorgen. Ik leg u hier graag meer over uit in een persoonlijk gesprek.